Пасхальне вітання ієрарха Церкви Чеських земель і Словаччини Предстоятелю та вірним УПЦ (відео)

«Хочемо привітати Його Блаженство, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія – канонічного Предстоятеля Української Православної Церкви – і його паству, Богом ввірену, з прийдешнім Світлим Торжеством Перемоги Господа Іісуса Христа над смертю, страхом, хворобою, гріхом».

Напередодні Світлого Христового Воскресіння ієрарх Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, архієпископ Михайлівський і Кошицький Георгій надіслав Пасхальне привітання Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію та пастві Української Православної Церкви.

«Уже понад рік епідемія коронавірусу вирує і мучить увесь світ. У богоспасаємої України є водночас свій хрест. Ми всі у світі сповідуємо Хресний шлях Господа нашого Іісуса Христа, переживаючи цей важкий час. Але сподіваючись на слово Боже, вимовлене під час явлення Чесного Хреста Господнього за часів святого рівноапостольного Костянтина Великого: “Сим победиши!”, – ми твердо віримо і знаємо, що якщо ми встигнемо зрозіпнути наші страждання Хресту Господньому, то після кожного Хреста відбувається Воскресіння. Тільки після страждання, коли людина зрозпинається Христу, приходить Воскресіння.

З цього приводу сьогодні, у Великий і Святий Понеділок, на початку Страсної седмиці, ми тут, у Словаччині, в кафедральному соборі православного міста Кошиці, хочемо привітати Його Блаженство, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія – канонічного Предстоятеля Української Православної Церкви – і його паству, Богом ввірену, з прийдешнім Світлим Торжеством Перемоги Господа Іісуса Христа над смертю, страхом, хворобою, гріхом.

Радіємо разом із вами і надіємося разом із вами, чекаємо знову на зустріч, щоб разом послужити, співслужити Вам, Ваше Блаженство, і бути благословенними Вашими словами.

З цього приводу в передчутті приходу Торжества знімаємо маску і з радістю говоримо Вам і всім: “Христос воскрес!”».

Просмотров: (11)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *