Більшості українців немає діла до патріарха Варфоломія, – релігійний експерт

Релігійний експерт, Голова Державного комітету у справах національностей та релігій в 2009–2010 роках Юрій Євгенович Решетніков, коментуючи слова глави Офісу Президента Андрія Єрмака про те, що вся Україна з нетерпінням чекає візиту патріарха Варфоломія, зазначив, що більшості громадян України немає діла до Константинопольського патріарха, і вони його не чекають. Про це повідомляє сайт СПЖ.

«Подібні заяви є смішними, тому що для переважної більшості українців немає діла до (патріарха – Ред.) Варфоломія. Якщо бути чесними, то більшість громадян України його не чекає, не тому що не хоче його (патріарха Варфоломія – Ред.) бачити, а тому що байдуже до нього ставиться», – заявив експерт.

Юрій Решетніков також прокоментував слова глави Офісу Президента про те, що «сьогодні в Україні всі конфесії відчувають себе вільно і незалежно», зазначивши, що глава ОП видає бажане за дійсне, або не володіє інформацією.

«Або він (глава ОП – Ред.) Не володіє відповідною інформацією, або видає бажане за дійсне. З одного боку, (слова Єрмака – Ред.) Відповідають істині, оскільки всі релігійні організації та церкви в Україні здійснюють свою діяльність. З іншого боку, існує досить багато питань, що стосуються дотримання прав громад і монастирів УПЦ і прав віруючих УПЦ. Як можна говорити, що у нас все добре, якщо тривають захоплення храмів (УПЦ прихильниками “ПЦУ” – Ред.), Якщо не розв’язувати питання з приводу примусового перейменування УПЦ, недопуску священнослужителів УПЦ до духовного окормлення військовослужбовців, прихожан УПЦ, тут питання », – зазначив релігійний експерт.

«Що стосується віруючих УПЦ, не є секретом, що священноначалля УПЦ заявило про недоцільність даного візиту в нинішній ситуації (не взагалі) з урахуванням тих питань, про які ми вже сказали, а найголовніше, через ту роль, яку зіграв патріарх у справі поділу не тільки Православ’я, а й усього українського суспільства, а також через побоювання щодо результату цього візиту», – додав він.

Просмотров: (14)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *