На Рівненщині у селі Мошків заклали камінь під будівництво нового храму, замість захопленого

30 травня 2021 року в селі Мошків Рівненської області вікарій Рівненської єпархії УПЦ єпископ Дубенський Пимен заклав наріжний камінь і встановив хрест на місці будівництва нового храму УПЦ замість захопленого прихильниками “ПЦУ”, повідомляє сайт СПЖ.

Віруючі УПЦ у селі Мошків почали зведення нового храму на честь Архістратига Михаїла ще восени 2020 року, тоді залили фундамент храму, а стіни будівлі побудували вже навесні. Ділянку під нову церкву вдалося купити коштом пожертвувань, які збирали всією релігійною громадою. Будівельні матеріали допомогли придбати меценат Андрій Біба та благодійний фонд «Фавор».

«Я безмежно вдячний всім, хто допоміг нам у будівництві. Гроші передавали люди з сусідніх єпархій, скидали на картку», – розповів настоятель парафії на честь Архістратига Михаїла села Мошків ієрей Андрій Муляр.

Після захоплення церкви в селі Мошків прихильниками “ПЦУ” в червні 2019 року віруючі канонічної церкви опинилися в дуже непростій ситуації, вони були змушені здійснювати тривалий час богослужіння в наметі, а потім у старому будинку, який надала одна місцева жінка.

«Сьогодні я з упевненістю можу сказати, що громаду УПЦ у цьому селі зберіг її настоятель отець Андрій, зовсім молодий священик. У нього на руках двоє маленьких дітей, а за плечима зовсім невеликий досвід пастирського служіння. Попри це, він зумів витерпіти всі церковні війни в селі, згуртувати і об’єднати свою паству для служіння Богу», – зазначив єпископ Дубенський Пимен.

Просмотров: (13)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *