Ієрарх УПЦ взяв участь у виїзному засіданні ВРЦіРО у Фастові на Київщині

9 червня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, вікарій Київської митрополії єпископ Баришівський Віктор взяв участь у виїзному засіданні Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), яке відбулося в місті Фастів, Київської області, на запрошення Фастівської ОТГ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Єпископа Віктора супроводжував заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич. Глав та представників конфесій зустрічав особисто Фастівський міський голова М. В. Нетяжук. В заході також взяли участь представники місцевих релігійних громад, серед яких настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ м. Фастова протоієрей Анатолій Кіріакідіс.

На Соборній площі міста релігійних діячів вітав дитячий хореографічний колектив. Члени ВРЦіРО взяли участь у посадці молодого дуба, як символу величі, могутності та сили українського народу. Потім члени Ради, разом з міським головою, поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам, які воювали в зоні ОСС. Після завершення урочистої частини в приміщенні Фастівського міського Палацу культури розпочалося чергове засідання Ради.

Під час засідання голова Фастівської ОТГ М. В. Нетяжук озвучив бажання місцевих релігійних діячів створити місцеву міжконфесійну раду з метою поширення на місцевий рівень позитивного досвіду міжконфесійного діалогу та державно-церковної взаємодії. Члени ВРЦіРО схвалили цю ініціативу та порадили створювати ради церков і релігійних організацій в об’єднаних територіальних громадах.

На засіданні були розглянуті поточні питання державно-конфесійних відносин, а також узгоджені організаційні заходи з відзначення 25-літнього ювілею ВРЦІРО, що святкуватиметься в поточному місяці. Також було прийнято звернення до Президента України та Верховної Ради щодо розв’язання проблеми невинно засуджених, у якому зокрема наголошується:

«Оскільки в Україні не залишилось жодної правової процедури, передбаченої для виправлення судових помилок, закликаємо Президента України та Верховну Раду України  якнайшвидше прийняти законопроєкт, який дасть можливість звільнення безневинно засуджених громадян України з несправедливої неволі та виконати найважливіше завдання – повернути надію та віру у справедливість для громадян України!»

ВРЦіРО закликає керівництво держави підтримати та Верховну Раду України ухвалити законодавчі зміни, які відкриють можливість для перегляду вироків, відносно яких є сумніви щодо їхньої справедливості, обґрунтованості чи наявні факти незаконного збору доказів, зокрема катувань.

Просмотров: (10)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *