За побиття вірян ніжинські радикали будуть притягнуті до кримінальної відповідальності (відео)

У зв’язку зі спробою перешкоди традиційному Хресному ходу зі святими мощами та чудотворними іконами в день пам’яті святителя Іоанна Тобольського, 23 червня 2021 року, десятки вірян підготували звернення до правоохоронних органів щодо скоєння низкою радикально налаштованих осіб кримінальних правопорушень. Про це повідомляє прес-служба Ніжинської єпархії.

Зокрема зібрано та задокументовано докази побиття вказаними кримінальними елементами священників та жінок, які брали участь у Хресному ході. Одним із радикалів було вкрадено священницький хрест священнослужителя Ніжинської єпархії, також було зламано хоругву із зображенням Спасителя.

Разом з тим, було зафіксовано, що чимало учасників радикального шабашу мали яскраво виражені ознаки психічних розладів. При появі чудотворних ікон вона стали вигукувати незрозумілі звуки. Один з них, символізуючи собою люцифера, відрубаним копитом тварини нападав на священнослужителів та священні предмети. Ще один представник цієї групи осіб, назвавшись ветераном, став власними нечистотами цілити в ікони.

І хоча це не завадило сотням ніжинців та жителів прилеглих населених пунктів звершити традиційну молитву вулицями міста, всі спроби перешкоди звершенню богослужіння і нападів на вірян будуть передані не лише вітчизняним органам правопорядку, а й міжнародним організаціям, які здійснюють моніторинг стану дотримання прав і свобод в Україні.

Просмотров: (14)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *