У Брониці на Волині освятили храм, побудований замість захопленого “ПЦУ” за 8 місяців

7 липня 2021 року, у день свята Різдва чесного славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл освятив престол і звершив першу Божественну Літургію у храмі на честь Ікони Божої Матері “Скоропослушниця” села Брониця Камінь-Каширського району Волинської області. Церкву віруючі побудували за вісім місяців замість захопленої прихильниками “ПЦУ”. Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії.

Архієпископу Нафанаїлу співслужили благочинний Олексіївського округу протоієрей Богдан Андрійчук, настоятель храму ієрей Назарій Приймак, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич) та гості у священному сані.

На малому вході керуючий єпархією, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України, відзначив настоятеля храму високою церковною нагородою – хрестом з прикрасами.

Після завершення Божественної літургії архієпископ Нафанаїл відзначив активних прихожан медаллю “Волинської ікони Божої Матері”, благословенними грамотами та звернувся до усіх присутніх з вітальним словом.

Храм у вірних канонічної Української Православної Церкви в селі Брониця відібрали силоміць на початку 2019 року. Парафіяни почали звершувати богослужіння у пристосованій під храм старій сільській хатині. У червні 2020 року молитовне життя парафії продовжилося уже в тимчасовій Церкві, яку прихожани збудували менш ніж за місяць, і восени минулого року розпочали будівництво нового храму на честь ікони Божої Матері “Скоропослушниці”. 8 листопада єпископ Камінь-Каширський Афанасій звершив освячення фундаменту, Хреста і закладку першого каменю. 

Просмотров: (21)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *