У будинку настоятеля громади УПЦ в Ясіні – обшук: нічого не знайшли

У громаді УПЦ, яка раніше відмовилася від претензій на відібраний “ПЦУ” храм в Ясіні, сприйняли проведені у настоятеля обшуки як один з методів тиску на прихід.

8 липня 2021 року в будинку, де проживає настоятель Спасо-Преображенської громади УПЦ закарпатського селища Ясіня (присілок Плітоватий) протоієрей Іоанн Ткач, а також за адресою в Хустському районі, де зареєстрований священик, пройшли обшуки. Про це повідомили в Ясінянському благочинні Хустської єпархії, передає сайт СПЖ.

Обшуки у священнослужителя пов’язані з фактом крадіжки в місцевому храмі, який двома роками раніше забрала собі “ПЦУ”. За повідомленнями ЗМІ, з колишнього храму Спасо-Преображенської громади викрали 300-кілограмовий сейф, в якому були гроші та документи.

«Важливо, що в той самий час у сусідній Івано-Франківській області так само обікрали три церкви. Обшук у нашого настоятеля, очевидно, провели тому, що у нас зараз активно будується храм, у ці дні під’їжджало багато вантажної техніки з матеріалами. У отця Іоанна, звичайно, нічого не знайшли», – відзначили в Ясінянському благочинні.

Обшук у настоятеля релігійної громади, котра відмовилася свого часу і від претензій на храм, і від іншої нерухомості, що перейшла в розпорядження “ПЦУ”, тут сприйняли як один з методів тиску на прихід. Очевидно, рейдерам не подобається, що віруючі, втративши храм, згуртувалися і відновлюють своє церковне життя.

«Ми будуємо свій храм, вже все готово, щоб проводити внутрішні роботи. Водночас на нас вже написали чотири скарги – три місцевій владі, і одну до поліції. Вони хочуть зірвати будівництво. Заявляють, що нова церква на приватній території буде приводом для міжконфесійних конфліктів», – прокоментували ситуацію в благочинні.

Просмотров: (144)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *