У селі Буща на Рівненщині освятили новий храм замість захопленого “ПЦУ”

24 липня 2021 року, день пам’яті рівноапостольної княгині Ольги, у с. Буща, Здолбунівського району Рівненської області освятили новий храм на честь архістратига Божого Михаїла, який побудували замість захопленого прихильниками “ПЦУ”. Про це повідомляє прес-служба Рівненської єпархії.

Стару церкву послідовники «ПЦУ» відібрали в березні 2019 року за сприяння голови місцевої райдержадміністрації, який власноруч ломом виламав двері храму.

Чин освячення престолу і Божественну літургію, з благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія звершив вікарій Рівненської єпархії, єпископ Дубенський Пимен.

Владиці співслужили секретар єпархії протоієрей Олександр Єгоров, благочинний Здолбунівського округу протоієрей Юрій Шевчук, настоятель храму протоієрей Олександр Стецюк та духовенство єпархії.

На малому вході настоятеля храму було нагороджено правом носіння хреста з прикрасами.

На завершення відслужили святковий молебень, після чого єпископ Пимен привітав настоятеля та парафіян з освяченням храму. Настоятель навзаєм подякував архієрею та усім присутнім за молитви та духовну підтримку.

Просмотров: (10)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *