Чергове розпалювання релігійної ворожнечі від А. Муждабаєва: цього разу він закликає знищити УПЦ

Розпалювач, який називає себе журналістом, Айдер Муждабаєв в черговий раз відзначився заявами, далекими від адекватності та здорового глузду. Він провів стрім на YouTube, в якому радикально висловився проти канонічної Української Православної Церкви, дозволивши собі слова, що порушують як елементарні норми моралі й пристойності, так і законодавство України. Про це повідомляє сайт klymenko-time.com.

Видавництво повідомляє, що Муждабаєв проводив на своєму каналі в YouTube спілкування з підписниками, відповідаючи на різні питання й окремо згадав про УПЦ і в цілому релігійне питання в Україні.

«І тут його, що називається, «прорвало»», – пише klymenko-time.

Розмірковуючи про прийдешнє 30-річчя української незалежності, блогер заявив, що Україна ніколи не буде незалежною по-справжньому до тих пір, поки Українська Православна Церква фізично не зникне з України. Необхідно приймати спеціальні закони, які унеможливлять існування «ворожої церкви» в нашій країні, заявив він.

«Це церква, яка промиває мізки просто людям, як …як йоршиком. Туалетним. Згрібає все. Тому знищення цієї церкви, вигнання її з території України – це справа безпеки держави», – заявив Муждабаєв, прямо закликавши знищити найбільшу релігійну конфесію країни.

Далі розпалювач розповів, як недавно побував на Західній Україні й побачив там якихось «російських попів». Потім він раптово перескочив уже на Чернігів і розповів, що там в якомусь «головному храмі» стоїть, ні багато ні мало, «стенд руського мира». На цьому стенді, цитуючи Муждабаєва, «майдан – це чорти». У такій церкві ні всередині, ні зовні ніколи не буде українського прапора, журився блогер. «Навіщо взагалі в будівлі храму (зовні або всередині) потрібен хоч якийсь прапор будь-якої держави, як це співвідноситься з релігією, вірою і вченням Христа – питання риторичне, ставити його Муждабаєву немає ніякого сенсу, інакше у нього ризикує зламатися картина світу», – констатували журналісти видання.

«Церква, яка не відспівує своїх солдатів, гідна померти. Так», – резюмував Муждабаєв.

Нагадаємо, у квітні минулого року Муждабаєв А.І. в мережі інтернет вже публікував відео, що містило висловлювання, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, на образу релігійних почуттів громадян України, віруючих Української Православної Церкви у зв’язку з релігійними переконаннями. Юридичний відділ тоді підготував документи для захисту прав віруючих. Перелік цих документів та інструкцію до них можна завантажити за посиланням.

Просмотров: (11)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *