В Одеській області 12-річний підліток підпалив храм, а потім попросив вибачення (відео)

Увечері 21 вересня 2021 року в селі Іванчанка Болградського району Одеської області 12-річний підліток Віталій підпалив нижній храм на честь Святого Духа, який будується. Про це повідомила прес-служба Одеської єпархії УПЦ.

Пожежу оперативно погасили місцеві жителі, що врятувало храм від повного знищення. Вогонь пошкодив частину церкви та частково знищив церковне начиння. Загиблих і постраждалих немає.

«На місце НП оперативно прибули співробітники Тарутинського ОНП і відразу ж приступили до розслідування даного правопорушення», – повідомили в єпархії УПЦ.

Поліцейські з’ясували, що до підпалу причетний 12-річний місцевий житель, інформує Болградський районний відділ поліції Одеської області.

«Відомості за фактом підпалу поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Оскільки малолітній не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність, на його батьків, що вже потрапляли в поле зору поліції за  невиконання обов’язків щодо виховання дитини, буде складений протокол за ст.184 КУпАП. Нині слідство триває», – йдеться у повідомленні.

Пізніше журналісти видання “Сьогодні” поїхали в село і поспілкувалися з хлопцем, його бабусею та місцевими жителями. 

Під наглядом бабусі Віталік показав, як пробрався тоді в недобудовану церкву, хоча двері були зачинені на замок.

“Пішов подивитися – чи є гроші, там не було нічого. І як запалив – не пам’ятаю, не знаю… Підпалив і пішов швидко”, – розповів він.

Виявляється, хлопчик і раніше крав телефони, їжу і гроші з церкви, а гроші витрачав на покупку всякої смаколиків, чіпсів та сухариків.

Після підпалу школяр пояснив свої дії поліцейським бажанням помститися однокласнику, який є сином настоятеля цього храму – нібито хлопець його постійно ображав. Пізніше, як з’ясувалося, таке виправдання він просто вигадав.

За словами бабусі юного зловмисника, син священика його взагалі не ображав, і до чого онук згадав однокласника – не розуміє.

Як розповіли місцеві підлітки, Віталік і син священика не ворогували й ніхто з нього не знущався, хлопці разом грали: “Він хороший хлопчик, ми дружимо, граємо”.

Бабуся разом зі своїм онуком стала на коліна перед односельцями біля церкви, щоб просити про прощення, і люди навколо не могли стримати сліз.

Просмотров: (13)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *