Радник мера Івано-Франківська, який погрожував «УПЦ» і розпалював релігійну ворожнечу, складає «чорний список»

Засновник ГО «Армія змішаних бойових мистецтв» і радник міського голови Івано-Франківська Назарій Кішак не шкодує про свої антицерковні та дискримінаційні публікації, через які було розпочато кримінальне провадження за розпалювання релігійної ворожнечі за ч.2 ст.161 ККУ, та складає свій «чорний список». Про це він розповів в інтерв’ю місцевому інформаційному ресурсу «Фіртка».

Назарій Кішак назвав свої колишні публікації в соціальних мережах, в яких він закликав «почистити монастирі» і «вигнати священиків» Української Православної Церкви, «толерантними» – «в порівнянні з тим, як хотілося [написати]».

Він також підкреслив, що вважає УПЦ «ворожою», і нібито «кожен свідомий громадянин» України з ним згоден.

За словами Н. Кішака, на його адресу приходять «прокльони і листи», але він «не з боягузливих, це вони нехай бояться».

«У мене є свій “чорний список”, і я записав кожного», – резюмував він.

Нагадаємо, 27 квітня 2021 року слідчий відділ Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області відкрив кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.161 ККУ (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті)  щодо радника міського голови Івано-Франківська з питань безпеки та правопорядку Назарія Кішака.

Цього ж дня вранці на сайті Юридичного відділу УПЦ було опубліковано заклик Голови відділу протоієрея Олександра Бахова до правоохоронців дати належну оцінку діяльності Н. Кішака та відкрити кримінальне провадження за статтею 161 Кримінального Кодексу України, а мера міста звільнити його з посади радника.

Просмотров: (12)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *