Щоб прикрити провини в медичній сфері, чиновники традиційно спекулюють на темі релігії

На тлі поширення коронавірусної інфекції в Україні, відповідальні за охорону здоров’я чиновники вдаються до маніпуляцій, щоб перекласти з себе провину за стан медичної сфери на релігійні організації. Зокрема, Головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю для видання «Гордон» заявив, що у його відомства є певні проблеми щодо комунікації з УПЦ та йому складно співпрацювати з цією конфесією. Про це йдеться на сайті Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Такі необачні заяви чиновника можна пояснити лише ігноруванням співпраці з УПЦ, яка багато років тісно взаємодіє з медичними установами всіх рівнів. Окрім цього, Українська Православна Церква у складі Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій неодноразово була представлена на зустрічах з представниками влади, де обговорювалися питання співпраці Церкви і держави у галузі боротьби з епідемією коронавірусу.

Разом з тим, як від самого Головного санітарного лікаря, так і від його відомства на адресу Київської Митрополії УПЦ не надходило жодних пропозицій щодо можливого співробітництва задля подолання епідеміологічної кризи. Тому закиди чиновника на адресу релігійної організації, що представляє найбільшу в Україні конфесію, є не лише безпідставними, але і маніпулятивними.

Просмотров: (8)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *