Директор Хотинської фортеці для віруючих древній храм у Хотині, який парафія УПЦ відновила з руїн

Вперше після розпаду СРСР зачинено для віруючих храм в ім’я св. блгв. князя Олександра Невського в м. Хотин Чернівецької області — пам’ятку архітектури ХІІІ – ХІХ ст. Під тиском представників «Правого сектору», які вимагають передати «ПЦУ» церкву, що парафія УПЦ своїм коштом і трудом відновила з руїн та перетворила на перлину Хотинщини, Державний історико-архітектурний заповідник «Хотинська фортеця» не продовжив строк договору користування храмом з УПЦ, а на двері повісив амбарний замок. Про це повідомила прес-службу Чернівецько-Буковинської єпархії.

Цим храмом вже понад 30 років користується Українська Православна Церква. Однак, як відзначено, директор Державного історико-архітектурного заповідника «Хотинська фортеця» Буйновська Єлизавета Валентинівна, на вимогу п’ятьох представників «Правого сектору» з Чернівців, зачинила для віруючих Української Православної Церкви храм в ім’я святого Олександра Невського, що розташовано на території фортеці, та не продовжує строк договору з УПЦ.

«Цей храм парафіяни 30 років (з 1990 року) поступово своїм коштом та трудом підняли з руїн і перетворили на перлину Хотинщини. …Головне, що парафія на чолі зі священиком Павлом, мешканці Хотина, будуть захищати свою святиню. Не забуваймо слова святого Олександра Невського: “Не в силі Бог, а в Правді”», — наголосили в єпархії.

Просмотров: (13)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *