Віруючі Буковини звершили молитовне стояння біля Хотинської міськради (відео)

7 лютого 2022 року духовенство та віруючі Хотинського благочиння Чернівецько-Буковинської єпархії провели молитовне стояння біля стін Хотинської міської ради Чернівецької області. Віряни закликали владу продовжити договір оренди на храм на честь святого благовірного князя Олександра Невського, який парафія відновила з руїн, а керівництво державного заповідника «Хотинська фортеця» на вимогу представників «ПЦУ» зачинило, повідомляє прес-служба єпархії.

Як зазначили в єпархії, парафія на честь св. блгв. Олександра Невського власними силами і трудами відновила з руїн храм на території «Хотинської фортеці», який передали у користування УПЦ в 1990-ті рокі.

«Ми зібралися тут сьогодні, щоб відстояти нашу церкву св. блгв. Олександра Невського… Люди, які написали заяву, в нашу громаду не входять. Я ходжу до храму з 1990 року з о. Василієм, і там були одні руїни. Ми його за чотири роки відбудували і сьогодні не віддамо. Навіть якщо вони будуть силою, проти сили є інша сила», – розповів вірянин, наголосивши, що ті, хто вимагають віддати храм розкольникам, нічого спільного з релігійною громадою не мають.

За його словами, серед тих, хто написав звернення з приводу т. зв. «переведення» в ПЦУ, є місцевий бізнесмен Олександр, який раніше очолював осередок «Правого сектора», а зараз у нього на храм УПЦ у Хотині – суто комерційний план.

«Ці люди не відвідували навіть цей храм. Ми щонеділі ходили до храму, тут крестили наших дітей, вінчалися, і тому прийшли підтримати нашу церкву», – зазначила парафіянка.

«Наш храм… Це як додому йдеш. А це політичні їх наміри якісь», – додав вірянин.

На молитовному стоянні разом із вірянами молилися благочинний Хотинського округу митрофорний протоієрей Анатолій Мандрюк, настоятель храму на честь святого Олександра Невського протоієрей Павло Коритник та духовенство Хотинського благочиння.

Просмотров: (11)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *