Новий начальник Запорізького військового шпиталю позбавив пацієнтів опіки та допомоги найбільшої конфесії у місті

21 лютого 2022 року у Запоріжжі відбулися неформальні збори Духовної Ради християнських церков Запорізької області, під час яких новопризначений начальник Запорізького військового шпиталю Віктор Писанко фактично заборонив священикам Української Православної Церкви допомагати його пацієнтам. У зв’язку з цим митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука звернувся до представників державної влади.

Митрополит Лука розповів, що за інформацією клірика Запорізької єпархії, який був присутній на цій зустрічі, новий начальник звернувшись до членів Ради, попросив духовної та матеріальної допомоги госпіталю.

«Також він запропонував усім конфесіям по черзі відвідувати пацієнтів шпиталю, але тільки окрім священиків УПЦ!», — зазначив владика.

Нагадаємо, у 2014 році Блаженніший Митрополит Онуфрій оголосив ремонт військового шпиталю у Запоріжжі загальноцерковним проектом. У відповідній роботі були задіяні сили та засоби не лише Запорізької, а й Мукачівської, Волинської, Київської та інших єпархій.

Чиновнику розповіли, що багато років духовенство та віруючі УПЦ допомагають госпіталю: «…придбавали обладнання на сотні тисяч гривень, надавали моральну та духовну підтримку тим, хто перебуває на лікуванні. <…> Запорізька єпархія від початку військового конфлікту на Донбасі закликала всі конфесії взяти участь у реконструкції шпиталю, хоча б по одній палаті, але ніхто не відгукнувся на цей заклик. Разом із Правлячим архієреєм духовенство та парафіяни єпархії брали участь у ремонті приміщень госпіталю, а до цього дня регулярно здають кров у банк крові, яка використовується у потребах не лише хворих дітей, а й у тому числі пацієнтів військового госпіталю…».

Як повідомляє ієрарх УПЦ, новий начальник жорстко відкинув допомогу віруючих УПЦ та відмовився від 40 літрів крові, які на його заклик запропонував передати шпиталю клірик Запорізької єпархії.

Владика звернувся до представників державної влади з питанням на якій підставі начальник Запорізького військового шпиталю заборонив доступ до опікування хворих, «серед яких діти та близькі наших парафіян?», та закликав відреагувати на дискримінаційне ставлення до Української Православної Церкви — конфесії, яка багато років надавала істотну допомогу пацієнтам закладу.

Просмотров: (50)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *