На Рівненщині в с. Іваничі відбулася спроба рейдерського захоплення храму УПЦ — церкву опечатано (оновлено)

30 травня 2019 року на територію Свято-Троїцького храму УПЦ в селі Іваничі Костопільського району Рівненської області активісти «ПЦУ» звезли близько двадцяти «священиків “ПЦУ”» і чоловіків спортивної статури з навколишніх сіл та розпочали рейдерське захоплення храму, передає сайт «СПЖ».

Релігійна громада УПЦ стала на захист свого храму і заблокувала головні церковні двері.

«Збори територіальної громади активісти “ПЦУ” провели два місяці тому. Чому вони активізувалися саме зараз, для нас загадка. Збори парафіяльної ради ми теж провели. На них одноголосно підтримали канонічну Церкву. Якщо не брати до уваги незаконність проведення територіальних зборів, то голоси в селі розділилися навпіл», — зазначила дружина настоятеля Свято-Троїцького храму УПЦ Ксенія Іршак.

За словами очевидців, чоловіки спортивної статури спробували застосувати силу до членів громади УПЦ. У той час, як віруючі УПЦ здійснювали молитовне стояння, прихильники «ПЦУ» провокували людей образливою лайкою і намагалися змусити їх відступитися від свого храму.

Пізно ввечері Свято-Троїцький храм Української Православної Церкви опечатали до винесення судом рішення «спірного» питання про його конфесійну приналежність.

«Спочатку територію нашого храму покинули іногородні чоловіки, тоді почався конструктивний діалог без погроз. Далі представники поліції запропонували для обох громад закрити храм на свої замки, всі погодилися. Кожна громада навісив свій замок », – розповіла присутньому на місці подій кореспонденту СПЖ дружина настоятеля храму Ксенія Іршак.

Активісти “ПЦУ” заявили, що вони нібито мають всі необхідні документи, з допомогою яких здатні довести своє право володіння Свято-Троїцькою церквою. Однак правозахисник Рівненської єпархії УПЦ спростувала цю інформацію.

«Релігійна громада УПЦ має право власності на храм, який ніхто не відміняв. І це право віруючі УПЦ відстоюватимуть в судовому порядку », – підкреслила юрист.

Просмотров: (168)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *