Для кліриків УПЦ з с. Жидичин на Волині оголошено екстрений збір допомоги

Вигнані з власного храму священнослужителі та парафіяни молилися в гаражі, проте тепер активісти ПЦУ намір вигнати їх і звідти.

Благодійний фонд «Фавор» оголосив екстрений збір допомоги для будівництва домового храму і будинку священика для Свято-Миколаївської громади УПЦ села Жидичин Волинської області, церкву якої було рейдерськи захоплено представниками «ПЦУ».

Нагадаємо,  що настоятель Свято-Миколаївського храму в селі Жидичин о. Володимир Гелета, його син о. Роман і 280 вірян, які залишилися вірними УПЦ, перейшли в будинок священика, де почали здійснювати богослужіння.

Однак випробування не зломили громаду — люди влаштували гараж для звершення Божественних літургій, щоб хоч якось разом поміститися на богослужіннях під одним дахом. Та, на жаль, неприємності не припиняються: громаду виганяють із священницького будинку.

БФ «Фавор» звернувся до всіх небайдужих.

Збір прямий на карту о. Романа Гелети: Карта ПриватБанку: 4149 4991 2300 4259 [отримувач: Гелета Роман Володимирович]; телефон о. Романа +380501940780.

Рейдери з «ПЦУ» захопили Свято-Миколаївський храм у селі Жидичин 22-23 лютого 2019 року, під час захоплення матінка настоятеля і дружина їхнього сина отримали фізичні травми.

Віруючі канонічної Церкви перейшли молитися в будинок священика. Незважаючи на те, що будинок приватизований, новий «настоятель» Костянтин Марченко публічно заявляє, що новостворена громада «ПЦУ» має намір відсудити і це приміщення, скасувавши приватизацію через суд.

Суд повинен був відбутися 27 березня 2019 року, проте, стало відомо, протоієрей Володимир Гелета зараз знаходиться в лікарні у важкому стані – у священнослужителя стався інсульт.

Нагадаємо, суд зобов’язав почати розслідування про порушення прав віруючих УПЦ в Жидичині.

Просмотров: (41)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *