У с. Буща голова Здолбунівської РДА виломав церковні двері (фото, відео)

1 березня глова Здолбунівської РДА за допомогою лома виломав двері Михайлівського храму с. Буща, Здолбунівського району, повідомляє прес-служба Рівненської єпархії.

Представник місцевої влади Сергій Кондрачук вже не вперше втручається у церковні справи на Здолбунівщині, підтримує та допомагає прихильникам ПЦУ у їхніх намірах проти УПЦ.

https://www.facebook.com/100012355650989/videos/613958802359303/

Кондрачук і раніше робив спроби незаконно проникнути в цю церкву. «Я маю право зайти в храм і зробити інвентаризацію культового майна і речей відповідно до статті 29 закону …», – заявляв глава Здолбунівської райдержадміністрації.

З благословення Владики Рівненського і Острозького Варфоломія був сьогодні в Бущі, підтримував свого собрата отця Олександра. Зустрівся біля храму з чоловіками, які стояли спиною до храму і заблокували вхід. Також побачив і голову районої адміністрації Сергія Кондрачука, який намагався ввійти в храм для проведення інвентаризації. Пропоную переглянути відео і готую ще одне відео про, як виразився Кондрачук, "ТОЛЕРАНТНІСТЬ" тих, хто блокував храм.Ось такі в нас "мирні" переходи парафій в ПЦУ!!! Ось так влада "не вмішується" в справи Церкви!!!

Опубліковано Александром Карпюком Неділя, 24 лютого 2019 р.

Нагадаємо, Юридичний відділ раніше повідомляв, що голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко направив рекомендації головам районних державних адміністрацій, виконавчим комітетам рад міст обласного значення, головам об’єднаних територіальних громад провести інвентаризацію культового майна і речей релігійних організацій.

Цей же чиновник виявився зачинщиком захоплення храму УПЦ в селі Копиткове. «Найбільше мене обурило те, що пан Кондрачук приїхав до церкви зі своїми ключами, – повідомляв  свого часу у коментарі СПЖ настоятель захопленого храму. – А це значить, що він ці замки і поміняв, як і організував заочно збори в селі за перехід в ПЦУ».

Глава Здолбунівської райдержадміністрації розповідав також про «перехід» в ПЦУ Свято-Георгіївського храму села Кунин, парафіяни якого насправді 15 лютого 2019 року, відразу після святкового Богослужіння, проголосували за вірність УПЦ.

Саме Сергій Кондарчук вимагав у травні 2018 року провести обшуки в храмах канонічної Церкви і наполягав, щоб співробітники правоохоронних органів в обов’язковому порядку були присутніми на богослужіннях УПЦ і не допустили проведення збору підписів проти створення нової церковної структури.

Нагадуємо, у разі порушення прав єпископату, духовенства, мирян і установ Української Православної Церкви (перешкоджання здійсненню богослужінь, захоплення храмів, вчинення провокацій і тиску, погрози тощо) необхідно негайно звернутися до юридичного відділу УПЦ по телефону: 097-537-55-96.

Просмотров: (93)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *