У Києво-Печерській Лаврі відбулися чергові збори представників єпархіальних юридичних відділів УПЦ

21 березня 2019 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулося зібрання представників єпархіальних юридичних відділів Української Православної Церкви.

Зібрання відбулось під керівництвом голови Юридичного відділу УПЦ протоієрея Олександра Бахова. Під час виступу отець Олександр звернув увагу на необхідності приведення документів релігійних організацій у відповідність до законодавства.

У рамках зібрання було обговорено ряд питань, що стосуються правового забезпечення діяльності релігійних організацій та останніх змін законодавства України в сфері свободи совісті та віросповідання. Надано практичні рекомендації щодо проведення фіксації порушень та захисту прав віруючих та установ УПЦ, а також запропоновано зразки документів.

На завершення зустрічі голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов нагадав присутнім, що про випадки порушення прав єпископату, духовенства, мирян та установ Української Православної Церкви (перешкоджання у звершенні богослужінь, захоплення храмів, вчинення провокацій та тиску, погрози тощо) невідкладно повідомляти у Юридичний відділ Української Православної Церкви.

Просмотров: (369)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *