Суд розгляне скаргу на протиправні рішення чиновників щодо парафії УПЦ в с. Раків Ліс

27 лютого 2019 року Раково-Ліською сільською радою Камінь-Каширського району  Волинської області було прийнято рішення № 29/1 «Про розгляд заяв релігійних громад», яким вирішено наступне: «Надати сільському голові дозвіл на опечатування Свято-Благовіщенської церкви села Раків Ліс та території церкви, в тому числі допоміжних приміщень; створити комісію у складі сільського голови, депутатів сільської ради, старости Свято-Благовіщенської церкви села Раків Ліс, Войчика В. К., представників ПЦУ та УПЦ села Раків Ліс. До вирішення питання ключі від Свято-Благовіщенського храму передати на зберігання сільському голові В. Ніщику». Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ.

Настоятель храму УПЦ Р.М. Сіжук оскаржив дане рішення до Волинського окружного адміністративного суду.Священик просив визнати протиправним рішення Раково-Ліської сільської ради Камінь-Каширського району Волинської області від 27 лютого 2019 року  «Про розгляд заяв релігійних громад», № 29/1.

19 березня 2019 року Волинський окружний адміністративний суд виніс ухвалу про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі.

Окрім того обласна влада перереєструвала статут громади УПЦ села Раків Ліс на користь новоствореної організації ПЦУ, що також оскаржено у суді.

7 березня 2019 року Волинською обласною державною адміністрацією було прийнято розпорядження № 123 «Про реєстрацію статутів релігійних громад у новій редакції», відповідно до підпункту 1 пункту 1 котрого зареєстровано зміни до статуту «Свято-Благовіщенської релігійної громади Української Православної Церкви с. Раків Ліс Камінь-Каширського району Волинської області» у новій редакції за новою назвою – Релігійна організація «Релігійна громада Благовіщення Пресвятої Богородиці Православної церкви України с. Раків Ліс Камінь-Каширського району Волинської області».

Вважаючи вказане розпорядження голови Волинської ОДА неправомірним, чинний настоятель громади УПЦ Р. М. Сіжук звернувся  до Волинського окружного адміністративного суду із позовом, в якому просить суд визнати протиправним підпункт 1 пункту 1 розпорядження Волинської ОДА № 123 від 07 березня 2019 року «Про реєстрацію статутів релігійних громад у новій редакції» в частині  реєстрації змін до статуту «Свято-Благовіщенської релігійної громади Української Православної Церкви с. Раків Ліс Камінь-Каширського району Волинської області» у новій редакції за новою назвою – Релігійна організація «Релігійна громада Благовіщення Пресвятої Богородиці Православної церкви України с. Раків Ліс Камінь-Каширського району Волинської області».

18 березня 2019 року Волинським окружним адміністративним судом було винесено ухвалу про прийняття позовної заяви  до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі.

Просмотров: (46)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *