Суд зобов’язав поліцію розпочати розслідування за фактом дискримінації віруючих УПЦ в смт. Іванків

Іванківський районний суд зобов’язав поліцію розпочати розслідування правопорушення за фактом дискримінації віруючих храму УПЦ на честь Різдва Пресвятої Богородиці в смт. Іванків за релігійною ознакою. Про це написав 28 березня 2019 року на фейсбук-сторінці керуючий партнер адвокатського об’єднання «Могильницький і партнери» Максим Могильницький.

Також, за його словами, поліція, на підставі судового рішення, повинна розслідувати злочини, пов’язані з підготовкою до захоплення храму УПЦ, а також з перешкоджанням здійсненню богослужіння.

Як зауважив адвокат, перед тим, як подати позов до суду, члени релігійної громади УПЦ за фактом протиправних дій агресивно налаштованих прихиьників «ПЦУ» оформили три заяви в поліцію, однак документи залишилися без уваги, що й змусидо звернутися до суду.

Як відзначив юрист, активісти «ПЦУ» чинять колосальний тиск на священика та вірян УПЦ, погрожують настоятелю та ображають парафіян, здійснюють провокації, навмисно стравлюючи жителів смт. Іванків, при цьому заявляючи, що власний храм будувати не збираються.

«Розслідувати такі злочини, припиняти незаконні дії і гасити конфлікти в зародку — прямий обов’язок співробітників поліції. Три заяви були написані і передані в білі руки правоохоронців. Всі причетні особи там перераховані, злочинні дії докладно описані і навіть кваліфікація попередня дана. І що у відповідь? А у відповідь, як водиться, тиша», — написав юрист.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прихильники «ПЦУ» та представник колишнього «Київського патріархату» — шляхом інформаційної атаки, силового тиску та юридичної тяганини — намагаються захопити храм УПЦ на честь Різдва Пресвятої Богородиці в смт. Іванків Київської області.

Просмотров: (55)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *