На Вінничині колишній митрополит Симеон не зміг зіпсувати православним пасхальну радість

Протягом останніх місяців у Вінницькій області громади «ПЦУ», які не змогли заволодіти храмами УПЦ, замість спроб захоплення церкви стали вдаватися до провокацій та тиску, «звершуючи» власні богослужіння на подвір’ях таких храмів УПЦ або у прихрамових будівлях чи наметах. А 29 квітня 2019 року до такої провокації щодо громади УПЦ с. Лука-Мелешківська долучився навіть заборонений у священнослужінні митрополит Симеон (Шостацький), повідомляє прес-служба Вінницької єпархії.

У прес-службі єпархії відзначили, що свої провокаційні дії прибічники «ПЦУ» чинили саме в той час, як громада УПЦ молилася за уставним Пасхальним богослужінням, та ніщо не зіпсувало вірянам пасхальної радості.

«Поки громада «ПЦУ» збиралася біля храму УПЦ, встановлювала свій намет, чекала приїзду колишнього митрополита Симеона, “служила” в наметі, громада УПЦ, на чолі з настоятелем храму протоієреєм Василієм Альмухамедом, завершила уставне Пасхальне богослужіння, пройшла хресною ходою накволо храму та ні на які провокації не піддалась», — зазначили в єпархіальній прес-службі.

Щодо участі у провокації громади «ПЦУ» самого забороненого у служінні митрополита Симеона та впливу на віруючих села, в єпархії зауважили: «Чи то присутність керівника мала надихнути прибічників “ПЦУ” на більш активні дії, чи то, за задумом митрополита Симеона, його присутність мала позбавити впевненості вірян УПЦ, які ще у січні засвідчили свою вірність УПЦ і весь цей час стійко витримують тиск із боку прихильників “ПЦУ”? Але в будь-якому разі провокація не вдалась».

Слід зауважити, що новоутворені громади «ПЦУ» на Вінниччині мають підтримку у місцевої влади і можуть безперешкодно отримати чи то земельну ділянку для будівництва власного храму, чи то приміщення для постійного звершення богослужінь, однак чомусь не прагнуть будувати. Ані в Луці-Мелешківській, ані в Хижинцях Вінницького району, ані в Пеньківці Літинського району громади «ПЦУ» такими можливостями не користуються, натомість «служать» під дверима храмів УПЦ, провокують конфліктні ситуації та чинять тиск на вірян УПЦ.

Нагадаємо, громада Спасо-Преображенського храму УПЦ села Лука-Мелешківська Вінницької області на чолі з настоятелем ще 26 січня 2019 року провела парафіяльні збори, на яких одностайно проголосувала залишитися в лоні канонічної УПЦ. Відтоді громаді доводиться відстоювати право молитися у власному храмі.

Просмотров: (24)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *