Громада УПЦ в селі Дунаїв на Тернопільщині розпочинає будівництва нового храму

Після захоплення Свято-Дмитрівської церкви віруючі вирішили побудувати для себе новий храм.

Парафіяни Свято-Дмитрівського храму УПЦ в селі Дунаїв Кременецького району Тернопільської області через два місяці після втрати доступу до своєї церкви розпочали роботи над будівництвом нового молитовного приміщення. Про це повідомляє сайт СПЖ.

Днями на місці майбутнього храму вже розчистили площу для будівельних робіт. Молитовний будинок планують відновити на ділянці, яку пожертвували своїй релігійній громаді місцеві жителі.

Віруючі пояснюють, що не збираються брати участь в конфлікті за храм і вирішили відійти від усього того, що сталося в сторону.

На сьогодні громада Свято-Дмитрівського храму УПЦ збирається на богослужіння в церковному будинку, який колись побудувала навпроти церкви для своїх потреб. Після розколу, штучно організованого в селі впливовими прихильниками ПЦУ, більше двохсот чоловік з приблизно п’ятисот жителів залишилися вірними УПЦ та регулярно відвідують служби.

Храм УПЦ в Дунаєві прихильники ПЦУ забрали в своє розпорядження в березні 2019 року. Настоятель громади протоієрей Анатолій Бай, який прослужив тут майже тридцять років, від переходу в розкол відмовився.

Просмотров: (70)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *