Буковинська громада УПЦ села Рингач просить поважати їхній вибір і не позбавляти храму

Свято-Вознесенська громада УПЦ звернулася до в.о. голови Чернівецької ОДА Михайла Павлюка із закликом не приймати незаконних рішень щодо їхнього храму.

Ієрей Серафим, настоятель Свято-Вознесенського храму УПЦ села Рингач Новоселицького району Чернівецької області, від імені всієї релігійної громади записав відеозвернення до Михайла Павлюка, в якому закликав поважати одноголосне рішення віруючих залишатися в лоні канонічної Української Православної Церкви. Про це повідомляє сайт СПЖ.

«Я, як настоятель цього приходу, вже мав з вами розмову під час нашої зустрічі в обласній державній адміністрації 15 квітня, – підкреслив священнослужитель у своєму зверненні до чиновника. – Тоді вам повідомили про те, що наша громада, відповідно до закону № 4128, провела голосування з приводу конфесійної приналежності 15 лютого цього року, і парафіяни Свято-Вознесенського храму села Рингач одноголосно проголосували залишитися в складі Української Православної Церкви під керівництвом Блаженнішого Митрополита Онуфрія, який свого часу освятив закладку, а потім і сам храм в нашому селі. Незважаючи на це, ви продовжуєте ігнорувати наше звернення».

Ієрей зазначив, що віруючі села не мають нічого проти тих, хто виявив бажання перейти в ПЦУ, «тому що це їх вибір», але необхідно поважати і вибір прихожан УПЦ, яких як мінімум удвічі більше. Про це свідчать запротокольовані списки і фотографії з богослужінь: на службах ПЦУ людей завжди в кілька разів менше.

«Чому ви своїм незаконним розпорядженням хочете забрати наш храм, як ви це зробили в Старій Жадові, Бережниці, Добринівці і Кальнівці? Ми є релігійною громадою і юридичною особою в правовому полі. Храм в селі будувався для релігійної громади Української Православної Церкви, ті люди, які вклали левову частку своїх пожертв, вже перейшли у вічність. Ми хочемо зберегти все так, як було, з повагою до всіх наших предків і до всіх засновників православного храму в селі Рингач. Михайло Вікторович! Просимо вас: не приймайте незаконних розпоряджень щодо нашого храму. Ми хочемо і надалі служити правдивому Богові і молиться в Божому храмі», – закликав чиновника настоятель Свято-Вознесенського храму УПЦ.

Як повідомлялося раніше, 10 травня 2019 року Національна поліція України за вказівкою Шевченківського районного суду міста Чернівці відкрила кримінальне провадження проти в.о. губернатора Чернівецької області Михайла Павлюка та інших посадових осіб Чернівецької ОДА за підробку на користь ПЦУ. Представників влади звинувачують у видачі завідомо неправдивих розпоряджень, внесення до них завідомо неправдивих відомостей і підробці документів. Їм загрожує штраф до 250 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Просмотров: (47)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *