Позбавлені храму віруючі Копитова на Рівненщині відсвяткували престольне свято в наметі

Релігійна громада УПЦ в села Копитова відзначила престольне свято в наметі біля храму, який активісти «ПЦУ» відняли у них.

21 травня 2019 року парафіяни Української Православної Церкви села Копитів Корецького району Рівненської області відсвяткували престольне свято. Для завершення святкового богослужіння у дворі біля храму на честь святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, який активісти ПЦУ відібрали у віруючих канонічної Церкви, поставили спеціальну палатку.

Велика кількість священнослужителів та мирян з сусідніх населених пунктів прийшли підтримати православних жителів Копитова і привітати їх з престольним святом. Про це розповів кореспондент СПЖ.

Єпископ Дубенський Пимен, який очолив урочисту літургію, звернувся до пастви з закликом дотримуватися одну з головних заповідей – любити навіть тих, хто заподіює тобі біль.

«Церковні рейдери з ПЦУ позбавили вас храму, але не позбавили віри і бажання йти за Христом, підтримувати справжнє Православ’я. Я прошу всіх і надалі пам’ятати про золоте правило християнства – любити ближніх своїх, навіть якщо ці ближні заподіяли вам багато печалі», — сказав владика Пимен.

Нагадаємо, 13 квітня 2019 року активісти нової церковної структури за підтримки СБУ та поліції захопили храм святого Іоанна Богослова. Під час рейдерської атаки вони жорстоко побили настоятеля храму і його прихожан, після чого одну віруючу госпіталізували, а для настоятеля змушені були викликати «Швидку допомогу».

Просмотров: (37)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *