У Несвічі 40 активістів “ПЦУ” намагалися захопити церковний будинок

Будинок, у якому молиться релігійна громада УПЦ, побудували на земельній ділянці, що належить настоятелю. Жодних підстав для передачі будови ПЦУ немає.

Вранці 21 червня 2019 року до церковного будинку Свято-Михайлівської громади УПЦ села Несвіч Волинської області підвезли близько 40 активістів “ПЦУ,” які спробували зламати замки та привласнити будову собі.

Дружина настоятеля громади протоієрея Миколая Ковальчука розповіла кореспонденту СПЖ, що близько 20 парафіян УПЦ спробували відбити рейдерську атаку, прихильники нової церковної структури не змогли зламати замки на дверях будинку і вирушили за болгаркою. Поліція, яка прибула на місце події, не вживає жодних заходів.

За словами очевидців, 20 червня 2019 року, під час сесії Городищенської об’єднаної територіальної громади, до якої належить і село Несвіч, місцевий підприємець Володимир Кучера та привезені ним 20 чоловік почали вимагати віддати церковний будинок ПЦУ. Представники місцевої влади нібито задовольнили вимогу Кучери і його команди та видали усний дозвіл на розробку технічної документації на ділянку.

СПЖ стало відомо, що приміщення, яке зацікавило рейдерів, збудували по сусідству із захопленим раніше храмом, на відокремленій парканом зовсім іншій земельній ділянці. При цьому сама ділянка, згідно з раніше зареєстрованими документами, належить не громаді, а особисто настоятелю протоієрею Миколаю, який залишився в лоні канонічної Церкви.

Після того, як місцеві органи влади насильно перереєстрували Свято-Михайлівську громаду на ПЦУ, парафіяни УПЦ збираються на богослужіння саме в цьому будинку. Зараз же активісти ПЦУ незаконно намагаються відібрати чуже майно.

Свято-Михайлівську громаду УПЦ села Несвіч перереєстрували на користь ПЦУ разом з іншими парафіями канонічної Церкви за розпорядженням голови Волинської ОДА від 18 березня 2019 року. 7 червня все ще чинний голова ОДА передав у користування нової церковної структури 10 храмів – пам’яток архітектури області, у тому числі й церкву з дзвіницею села Несвіч. Після цього віряни Свято-Михайлівській релігійної громади УПЦ повідомили, що бояться втратити і молитовний будинок – єдине місце, де тепер вони можуть збиратися на богослужіння.

Нагадуємо, що в разі порушення прав єпископату, духовенства, мирян і установ Української Православної Церкви (перешкоджання звершенню богослужінь, захоплення храмів, вчинення провокацій і тиску, погрози тощо) необхідно негайно звернутися в Юридичний відділ Української Православної Церквиза телефоном: 097-537-55-96.

Просмотров: (49)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *