У селі Козак на Рівненщині віруючі не допустили захоплення свого храму

У Рівненському селі прихильники «ПЦУ» за підтримки рейдерів спортивної статури і поліції намагалися захопити храм, але віруючим вдалося його відстояти.

23 червня 2019 року перед початком недільного богослужіння активісти «ПЦУ» в селі Козак Корецького району звезли в село 40 молодих людей спортивної статури і закрили доступ до церкви віруючим УПЦ. Про це повідомляє сайт СПЖ.

За словами свідків, рано вранці на території храму стали збиратися активісти «ПЦУ», до них приєдналися молоді хлопці спортивної статури, і заблокували доступ до дверей церкви.

Церковні рейдери металевим брусом заварили двері храму.

Віруючі УПЦ викликали поліцію і відразу зійшлися до церкви.

 «Серед тих, хто прийшов відстоювати своє право на віру були переважно жінки, — коментує протоієрей Валерій Свиридюк, настоятель Свято-Троїцької церкви в селі Козак, — в кількісному співвідношенні, бабусь, жінок, молодих дівчат було більше, ніж рейдерів з ПЦУ. І поліція, і ті, хто хотів захопити храм, відступили, правда, наша громада переживає — випадковість чи це, чи чергова хитрість».

Одна з парафіянок звернулася до активіста ПЦУ, який навішував брус, і запитала: «Що ти робиш, тебе ж Бог покарає?». У відповідь на це він зірвав у себе з грудей хрестик і кинув на землю.

Прихильники «ПЦУ» разом з поліцією покинули територію церкви о 12:00. Після цього віруючі УПЦ зрізали металевий брус на двері і попросили священиків із сусідніх сіл приїхати для підтримки на богослужіння.

Віруючі села Козак просять приєднатися до спільної молитви за мир в селі та в Україні всіх небайдужих.

Просмотров: (56)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *