У с. Каплівка на Буковині вандали осквернили Престол і вкрали древню ікону

У ніч з 2 на 3 липня 2019 року невідомі осквернили храм в честь святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова в селі Каплівка Хотинського району Чернівецькій області та вкрали з нього старовинну ікону великомученика Георгія Побідоносця, повідомляє прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії.

«Діяли професіонали, які прийшли з необхідними інструментами для скоєння смертного гріха. До храму проникли через вікно, попередньо розігнувши риштівку домкратом. У сторожку злодії проникли також через вікно у якому кусачками відрізали ґрати», — написали на своїй сторінці у фейсбук представники єпархії.

За словами очевидців, в ту ніч після негоди в селі відключили електроенергію, і територія храму і вулиць залишилася без освітлення.

Скориставшись цим, злодії пробралися в храм і осквернили святий Престол, зкинувши з Нього покривало, та Святий Проскомідійник.

Оскільки храм в селі ремонтують, всі ікони перенесли на період внутрішніх робіт в сторожку. Туди і пробралися вандали і вкрали єдину старовинну ікону приходу, перед якою віруючі молилися більше ста років.

«Поверніть будь ласка святу ікону до храму, її духовна цінність для парафіян в сотні раз більша ніж матеріальна. Історія не знає жодного випадку коли хтось зумів збагатитися, оскверняючи святі храми. Господь – милостивий і чекає покаяння кожного», — закликали в єпархії злодіїв.

Просмотров: (44)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *