«Клірики ПЦУ» на Буковині поширюють політичну агітацію

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА опублікував відео, як з машини «благочинного ПЦУ» Заставнівського району роздають агітаційні листівки.

5 липня 2019 року близько 14:40 спостерігач Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа “ОПОРА”» В’ячеслав Баранський зафіксував, як невідомий роздавав «духовенству ПЦУ» зі свого автомобіля «Volkswagen Caddy» агітаційну продукцію. Про це повідомляє СПЖ.

На відео, яке спостерігач опублікував на сайті «ОПОРИ», видно номери автомобіля агітатора. Ця людина відібрала у співробітника громадської організації телефон, на який той знімав те, що відбувається. Баранський попередив його, що є спостерігачем, але це не допомогло. Стерти відеоматеріал у незнайомця не вийшло, а після інциденту Баранський звернувся в міліцію із заявою про перешкоджання його діяльності, до якого долучив відео і фото з номерними знаками автомобіля Volkswagen Caddy, а також свої документи, в тому числі копію посвідчення офіційного спостерігача від Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа” ОПОРА”».

В СПЖ за допомогою відкритої бази ДАІ вдалося встановити, що авто агітатора в зв’язку з договором купівлі-продажу перереєстрували 20 квітня 2016 року, а його новий власник проживає в селі Дорошівці.

Згідно з даними проєкту «Декларації», на якому оприлюднені податкові декларації громадян України, саме 20 квітня 2016 року проживає в селі Дорошівці «клірик» ПЦУ, «благочинний» Заставнівського району Віталій Мензак, який придбав авто «Volkswagen Caddy».

Таким чином стає зрозуміло, що саме він роздавав своїм підлеглим агітаційну продукцію.

Примітно, що вранці того ж дня колишній Президент України Петро Порошенко провів зустріч зі «священнослужителями» ПЦУ Заставнівського району.

Нагадаємо, саме Мензак спровокував силовий конфлікт в селі Товтри. Пізніше стало відомо, що в той же день Мензак зібрав вісім «священнослужителів ПЦУ» і групу «активістів», з якими вирушив у село Чорнівка, де прихильники нової «церкви» розіграли той же сценарій.

Просмотров: (16)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *