У Волинській області чиновники продовжують незаконно перереєструвати громади УПЦ в «ПЦУ»

Обов’язкову перереєстрацію повинні пройти навіть ті громади, які раніше подали документи про те, що вони не хочуть переходити в «ПЦУ».

11 липня 2019 року релігійні громади Української Православної Церкви в Волинській області зобов’язали перереєструватися в «ПЦУ», повідомив у Facebook клірик Волинської єпархії протоієрей Олег Точинський.

Він також опублікував фотокопію відповідного розпорядження, яке підписав тимчасово виконуючий обов’язки голови Волинської ОДА Олександр Киричук. У тексті розпорядження Киричук назвав 19 релігійних громад УПЦ, зміни в статутах яких він розпорядився зареєструвати.

«Що цікаво, — тимчасово виконуючого обов’язки не зупинив навіть той факт, що представники таких громад, як Свято-Преображенська УПЦ в селі Четвертня та Свято-Покровська УПЦ в селі Хмельницьке подавали в ОДА відповідні звернення та рішення протоколів, які підтверджують, що в цих селах так званого переходу до ПЦУ не відбулося ні юридично, ні фактично. Теж стосується і інших, перелічених в розпорядженні», — зазначив протоієрей Олег.

На переконання священника, чиновники нової влади планують продовжувати політику їхніх попередників, яка займалася дискримінацією віруючих канонічної Церкви.

«Я так розумію, – “нові” люди й надалі планують діяти методами попередників, проводячи таку ж агресивну і злочинну політику проти тих громадян, які не бажають бути частиною “томосіади”, запущеної Порошенко», – написав священнослужитель.

Просмотров: (17)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *