Влада продовжує працювати на “ПЦУ” і без Порошенко – архієпископ Варсонофій

Влада колишнього Президента Порошенко всіляко намагалися чинити утиски на УПЦ, місцеві чиновники продовжують працювати на користь «ПЦУ» і дотепер, констатує керуючий Вінницькою єпархією.

«В нас особлива ситуація на Подільській землі тому що, один із керуючих архієреїв Української Православної церкви зрадив і перейшов. Це колишній митрополит Симеон, і, на жаль, він сьогодні якраз і напружує, провокує цю ситуацію», — розповів архієпископ Вінницький та Барський Варсонофій «Першому козацькому» 6 липня 2019 року, під час Хресного ходу в село Калинівка Вінницької області.

«Сьогодні прийшло більше 3-х тисяч людей помолитися і поклонитися хресту…можемо самі переконатися на свої очі, що кількість людей в нас тільки зростає», — сказав він.

Архієпископ Варсонофій також зазначив, що місцева влада стоїть на боці «ПЦУ» і активно допомагає цій структурі, про що свідчить і їхня відсутність на масштабному молитовному ході.

Окрім цього, ієрарх розповів про утиски з боку влади.

Владика повідомив, що Держаний реєстратор вже пів року відмовляється зареєструвати Варсонофія як керуючого єпархією. Знаходять багато різних відмовок. В грудні, під страхом звільнення, всім нотаріусам міста було заборонено реєстрацію будь-чого пов’язаного з Українською Православною церквою. Ця махінація дала свої плоди, і за весь цей час вони встигли перереєструвати частину майна УПЦ.

Просмотров: (9)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *