Адвокат повідомляє про незаконну спробу чиновників на Київщині храм УПЦ передати “ПЦУ”

Влада селища Іванків Київської області незаконно намагається захопити храм Української Православної Церкви. Про це на своїй сторінці в Facebook пише адвокат Максим Могильницький, передають vesti-ukr.com.

Як пише юрист, п’ятнадцять депутатів сільради проголосували за старт процедури набуття прав комунальної власності на храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці в смт. Іванків. Підставою для цього називають зростання соціальної напруженості й відсутність у громади УПЦ правовстановлюючих документів.

Могильницький зазначає, що це не перша спроба відібрати церкву. За його словами, мова йде про те, що певна група осіб, до складу якої входять й депутати сільради, планують позбавити віруючих права власності на храм.

Адвокат наголошує, що соціальну напруженість провокують якраз представники влади, які під розмови про патріотизм, нацьковують віруючих «ПЦУ», у якої своїх храмів немає, на тих, у кого храми є. А що стосується правовстановлюючих документів, за словами Могильницького, безпідставно вимагати документи на будь-який об’єкт нерухомості не можна. До того ж свідоцтво про право власності на храм видає саме сільрада.

“Депутати і чиновники просто не можуть цього не знати. Навіщо тоді ходять і вимагають? Інших проблем, судячи з усього, в селищі більше немає”, – написав адвокат.

“Очевидно, що сільрада, в даному випадку, відстоює інтереси “ПЦУ” і Київського патріархату, піддаючи дискримінації віруючих Української православної Церкви. Іншими словами, влада не знижує градус конфлікту, але докладає зусиль для того, щоб закипіло і рвонуло як слід”, – додав Могильницький.

Адвокат переконаний, що рішення ради не тільки є демонстративним «плювком в бік Конституції України», які утискають права віруючих однієї релігійної громади на догоду інтересам парафіян іншої. Воно вже само по собі є доказом злочинів, скоєних усіма, хто причетний до його ініціювання та просування.

“Нехай їх особистості слідство встановлює. А ми доб’ємося проведення всіх процедур, передбачених законом. Аж до реальних термінів покарання. Але і цього, вважаю, недостатньо. Про діяння зазначених осіб непогано б дізнатися міжнародним організаціям, які захищають свободу совісті та віросповідання. І ми з колегами з Адвокатського об’єднання “Могильницький та партнери” простежимо за тим, щоб дізналися”, — пише юрист.

Могильницький також висловив жаль, що жоден з депутатів, що утрималися від голосування, не висловився на підтримку віруючих УПЦ. “Але ж ці люди є жителями Іванкова. Вони тих депутатів теж вибирали. За фактом, народні обранці цей самий народ захищати не поспішають”, — резюмував адвокат.

Просмотров: (10)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *