Під час святкування Дня Хрещення Русі народним депутатам нагадали про утиски православних українців сьогодні

Перед Верховною Радою встановили фотографії релігійних громад Української Православної Церкви, які постраждали від рейдерства прихильників «ПЦУ».

27 липня 2019 року, напередодні Дня Хрещення Русі, під час проведення Всеукраїнського хресного ходу, біля Верховної Ради України були встановлені плакати з фотографіями громад Української Православної Церкви, які постраждали від рейдерських атак прихильників «Православної церкви України». Про це повідомив заступник голови Відділу зовнішніх церковних зав’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

«Віруючі захоплених парафій поставили перед Верховною Радою плакати з фотографіями захоплених храмів, щоб нова влада бачила, що накоїла попередня, і докладала зусиль для виправлення помилок попередників. У ЗМІ писали, що цих громад не існує, вони нібито кудись перейшли. Ні, вони є, люди є, і вони заявляють про своє існування і їх треба почути!» — написав отець Миколай на своїй сторінці в фейсбук.

Всього біля будівлі парламенту встановлено близько 20 плакатів. Під фотографіями вказані назви релігійних громад Української Православної Церкви, державна реєстрація яких була скасована чиновниками Тернопільської та Волинської обласних державних адміністрацій.

Коментуючи акцію, клірик Волинської єпархії протоієрей Олег Точинський зазначив, що вона свідчить про проблеми, які відчуває в останні місяці Українська Православна Церква.

«Це демонстрація і звернення до новообраної Верховної Ради, щоб закони, які існують в нашій державі, в повній мірі дотримувалися. Щоб храми, захоплені рейдерським способом, були повернуті, щоб в майбутньому нічого подібного не відбувалося. Щоб “чорні реєстратори”, які діяли при обласних адміністраціях і, порушуючи закон і Конституцію, реєстрували нові статути, перереєстрували громади УПЦ, щоб подібні дії припинилися і більше не повторювалися», — сказав клірик Волинської єпархії.

Просмотров: (32)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *