Командування військової частини на Київщині блокує будівництво храму УПЦ

Будівництво храму УПЦ в селі Дівички не може початися через протидію командування військової частини. Усі документи на дозвіл будівництва храму Української Православної Церкви у селі Дівички Переяслав-Хмельницького району Київської області вже зібрані, однак, через протидію командування військової частини, будівельні роботи досі не розпочаті, повідомляє благодійний фонд «Фавор».

Ще в серпні 2017 року у громади УПЦ в селі Дівички забрали храм на честь свт. Миколая Чудотворця, який розташований на території військової частини № А3085. Віряни звернулися до благодійного фонду «Фавор» із проханням допомогти у будівництві нового храму. Однак, попри те, що всі документи, які дозволяють будівництво, зібрані, будівельні роботи так і не розпочалися.

У фонді причина цього розповідають, що «рішення по виділенню землі, а також дозвіл на будівництво, підписує не тільки сільрада на чолі з головою, але і командування частини. Земля вже давно придбана, сільрада видала дозвіл, але саме командування ось вже 2 роки “блокує” дозвіл зведення домового храму для громади УПЦ».

У благодійному фонді наголошують, що таке скрупульозне ставлення до всіх необхідних документів та підписів виправдано тим, «щоб храм згодом не відібрали».

Саме тому, «земля оформляється у приватну власність, а всі відповідні документи повинні бути в ідеальному порядку – у даному випадку, дозвіл на будівництво з усіма підписами і печатками».

Саме відсутність підпису командування військової частини № А3085 і не дозволяє почати будівництво домового храму в Дівичках.

За повідомленням сайту СПЖ, в червні 2017-го у військову частину призначили капелана з “Київського патріархату”, згодом храм у парафії УПЦ забрали. Після чого громада звернулася в благодійний фонд «Фавор» з проханням допомогти побудувати новий храм у листопаді 2017 року. 

Просмотров: (17)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *