«Клірик ПЦУ» звинуватив українських румунів в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі

Представник «ПЦУ» Віталій Данелюк вважає, що в Чернівецькій області існує проблема міжнаціональної ворожнечі, яку розпалюють румуномовні віруючі Української Православної Церкви. Відео його заяви розмістив YouTube-канал «Правблог».

Зокрема, Данелюк розповів, що його релігійна організація отримала всі документи на храм УПЦ в с. Михальча Сторожинецького району, крім права на володіння земельною ділянкою і поскаржився на те, що «міліція в цьому питанні, діє дуже пасивно».

Крім того, Данилюк повідомив, що представники ПЦУ в Чернівецькій області «зверталися до Президента України стосовно розпалювання конфлікту в селі Михальча».

За його словами, «російська Церква привозить румуномовних людей і таким чином, це дуже серйозна проблема для України, тому що створюється конфлікт міжрелігійний та міжнаціональний. Це серйозний дзвіночок, оскільки люди не розуміють, чим вони граються».

Як вважають автори каналу «Правблог», Данелюк «роздратований тим, що прихильникам його організації ніяк не вдається захопити храм УПЦ в селі Михальча Чернівецької області. Зокрема, рейдерські плани зриваються потужною підтримкою, яку надають своїм одновірцям румуномовні православні Буковини».

У свою чергу, джерело СПЖ в Чернівецько-Буковинській єпархії повідомляє, що в селі Михальча Сторожинецького району «компактно проживають українці і румуни. Михальча — українське село, але коли загрожують захопити храм, то на молитву в Михальча приїжджають румуномовні православні християни з сусідніх сіл: Годилів, Волока, Кучурів, Сторожинець».

Просмотров: (28)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *