У Володимир-Волинську священники УПЦ та правоохоронці обговорили ситуацію з незаконними захопленнями храмів в єпархії

У Володимир-Волинському єпархіальному управлінні УПЦ відбулася зустріч священників захоплених та незаконно перереєстрованих храмів з юристами та представниками правоохоронних органів. Про це повідомив голова єпархіального юридичного відділу УПЦ протоієрей Володимир Мацур, який очолив збори.

Священники та адвокати обговорили ситуацію в єпархії, що склалася в результаті незаконних дій представників «ПЦУ» та деяких чиновників щодо парафій, де відбулися захоплення церков чи так звані перереєстрації релігійних громад УПЦ.

За інформацією отця Володимира, на зустріч спеціально був запрошений представник Володимир-Волинського відділу поліції, який розповів про головні функції правоохоронців під час конфліктних ситуацій. Він повідомив священників про порядок дій у разі провокацій та відповів на запитання присутніх.

«Головна функція правоохоронних органів — не допустити силового протистояння, — передав слова представника поліції о. Володимир. — У разі виникнення конфлікту потрібно обов’язково викликати поліцію, бажано фіксувати на відеокамеру зрізання замків тощо. Правоохоронець також запевнив, що кожна заява про правопорушення була внесена до реєстру досудових розслідувань. У разі, якщо й надалі будуть випадки незаконного захоплення власності парафій УПЦ, то будуть відкривати кримінальні провадження. Загалом, нас запевнили, що від правоохоронних органів можна очікувати підтримки у законному захисті прав парафіян єпархії».

У результаті спілкування священнослужителів, юристів та правоохоронців було напрацьовано спільне бачення захисту інтересів постраждали релігійних громад у правовому полі.

Просмотров: (105)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *