Прихильники «ПЦУ» зірвали печатки і захопили храм УПЦ в с. Погреби на Київщині

24 серпня 2019 року о 19:00 біля 100 прихильників «ПЦУ» зламали двері та захопили Свято-Успенський храм в селі Погреби Броварського району Київської області, мотивуючи це тим, що не збираються чекати рішення суду про те, кому належить храм. Наступного дня, 25 серпня, протистояння продовжилося. Вранці представники «ПЦУ» провели в православному храмі своє «богослужіння», на якому, за свідченням очевидців, були присутні не більше 15 осіб. Після цього рейдери зачинили храм і почепили на двері свої замки. Про це повідомляє прес-служба Бориспільської єпархії.

Члени релігійної громади УПЦ, які зібралися біля храму, помітили, що значна частина представників ПЦУ знаходилася в серйозній стадії алкогольного сп’яніння, а на прихрамовій території були розкидані порожні пляшки з під алкогольних напоїв.

Віруючі УПЦ вимагали від правоохоронних органів, щоб храм знову був опечатаний до рішення суду. Проте поліція не прислухалася до прохань вірян. Наступне судове засідання заплановане на 27 серпня.

Зауважимо, що 16 квітня 2019 року релігійна громада Української Православної Церкви була незаконно перереєстрована в «ПЦУ», проте законність реєстрації оскаржується представниками канонічної Церкви в суді. Однак, замість того, щоб уникати ескалації конфлікту, прихильники «ПЦУ» постійно порушують досягнуті домовленості з громадою УПЦ про утримання від молитви в храмі.

Як повідомлялося раніше, з початку року шляхом насильства і маніпуляцій храм намагаються перевести до «ПЦУ», попри рішення релігійної громади залишатися в лоні Української Православної Церкви 17 березня представники територіальної громади, які не є парафіянами, провели голосування про перехід в «ПЦУ» та увійшли до церкви під час богослужіння. Прибула на місце поліція вивела всіх з церковного приміщення.

Після низки конфліктів з прихильниками нової церковної структури віруючі УПЦ заради миру у селі вирішили утриматися від молитви в храмі та змушені молитися в навколишніх парафіях. Проте провокаційні дії представників «ПЦУ» продовжуються. Так, 11 червня їхні активісти захопили церковний будинок релігійної громади села Погреби, розпорошивши сльозогінний газ в обличчя охоронцеві. 10 серпня 2019 року, активісти «ПЦУ» спробували захопити храм. Одразу після проникнення активістів «ПЦУ» в храм був викликаний наряд поліції. Правоохоронці вивели всіх за межі церковного приміщення та опечатали його.

Наразі питання про релігійну приналежність громади Свято-Успенського храму розглядається в суді й на даний момент представники «ПЦУ» не мають ніяких прав ані на храм, ані на церковний будинок.

Фото із мережі facebook.com

Просмотров: (30)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *