В Ясіні прихильники “ПЦУ” блокували священику УПЦ дорогу до каплиці

1 вересня 2019 року активісти “ПЦУ” в селищі Ясіня (присілок Плітоватий) Рахівського району Закарпатської області незаконно перекривали дорогу до каплиці, у якій в даний час збирається на богослужіння позбавлена храму Спасо-Преображенська парафія УПЦ. Відео правопорушення опубліковано на сторінці настоятеля громади протоієрея Іоанна Ткача у Facebook.

Як повідомили кореспонденту СПЖ в Ясінянському благочинні Хустської єпархії УПЦ, в громаді заздалегідь знали, що активісти готують провокацію, і священник прибув на місце богослужіння до того, як рейдери перекрили дорогу до каплиці. Тому недільна літургія відбулася, як зазвичай.

Спасо-Пребраженская громада УПЦ в Ясіні залишилася без храму в результаті рейдерської кампанії “ПЦУ” в цьому окрузі в лютому 2019 року. Через два місяці після захоплення церкви, так само збивши замки з дверей, рейдери захопили ще й будинок священника. Після цього громаду УПЦ запросив до себе на приватну територію, в невелику сімейну каплицю, один з вірних.

Дорога до каплиці йде в гору, це невелика вузька дорога, тому її легко перекрити навіть нечисленній групі прихильників “ПЦУ” в цій місцевості. Віруючі, побачивши провокаторів, викликали поліцію.

Той факт, що священник не покинув прихід, мабуть, дратує загарбників церковної нерухомості. Серед найбільш активних, як повідомляють в громаді, – Іван Павлючок, Ярослав Жураковський, Павло Пранничук. Парафіяни та настоятель постійно потерпають від подібних провокацій, які посилилися після того, як було оголошено про початок будівництва нового храму – теж на приватній території, що належить віруючій родині.

Нагадаємо, Спасо-Пребраженская громада в Ясіні просить допомоги в будівництві нового храму. Місце для робіт вже вибрано: один з парафіян, Микола Рещук, віддав частину своєї землі під майбутній храм. На місці будівництва вже встановлено хрест, ділянку освячено.

На престольне свято в день Преображення Господнього на молитву сюди прийшло понад 400 осіб.

Кошти для початку будівництва нового храму для Свято-Преображенської громади збирають в Ясінянському благочинні Хустської єпархії УПЦ, номер карти в Ощадбанку 5167 4900 4294 3051 (Кемінь Марія).

Просмотров: (12)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *