У волинському селі Садів представники «ПЦУ» вчергове атакували будинок священника та побили вночі вікна

22 вересня 2019 року, в день пам’яті святих праведних Іоакима і Анни, представники «ПЦУ» у селі Садів  Волинської області вирішили відзначити свято «по-своєму» — група активістів місцевої громади «ПЦУ» в кількості 20 осіб прийшли в домівку протоієрея Володимира Мелеся та вчергове почали погрожувати сім’ї священнослужителя. Про це повідомила прес-служба Волинської єпархії.

Як зазначалося раніше, протоієрей Володимир Мелесь проживає у будинку на законній основі, вся сім’я має державну реєстрацію, включно з неповнолітнім сином та малолітнім онуком. «Виходить, що для представників “ПЦУ” села Садів Закон України та конституційні права громадян не є чимось обов’язковим», — зауважили у Волинській єпархії.

«Забирайте речі і йдіть геть!», «забирайтесь!» — саме такі слова у цей недільний день, коли Церква вшановує пам’ять праведних Іоакима й Анни, лунали на адресу священника та його сім’ї від членів громади «ПЦУ» села Садів, серед яких, до слова, були також вчителі місцевої школи.

Коли ж на допомогу священнику, його дітям і онуку почали сходитися люди, які залишились вірними Христовій Церкві, представники громади «ПЦУ» покинули будівлю.

Однак залякування і погрози продовжилися вночі.

О 03:25 в будинку о. Володимира, який також є домовим храмом релігійної громади УПЦ села Садів, було вибито два вікна. У будівлю священника полетіли металеві предмети.

За словами священника, дякувати Богу, ніхто не постраждав. Адже представники громади «ПЦУ», кидаючи шматки металу у вікна, певне, не думали, що під вікном може хтось мирно спати.

У Волинській єпархії звернулися з проханням про відповідну реакцію до правоохоронних органів на це порушення, адже нещодавно о. Володимиру та його сім’ї погрожували гранатами, а тепер посеред ночі в його домівці б’ють вночі вікна і вкотре погрожують.

«Як тепер засинати сім’ї священника? Не спати біля вікон, ховатись у підвал?! Питання риторичне. Тому зараз сім’я православних християн потребує захисту, бажає жити без страху, у своєму рідному селі та відчувати себе захищеними у рідній Україні, де закон один для всіх», — резюмували в єпархіальній прес-службі.

Просмотров: (20)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *