Митрополит Амвросій розповів клірикам Елладської Церкви про захоплення храмів УПЦ на Чернігівщині

23 вересня 2019 року ігумен монастиря святого пророка Іллі з грецького острова Ідра архімандрит Феолог (Григоріатіс), протоієрей Миколай Саввопулос, екс-представник Елладської Православної Церкви при Європейському Союзі, а також ієромонах Ієрофей (Саввопулос) із паломницьким візитом відвідали м. Чернігів, повідомляє прес-служба Чернігівської єпархії.

В єпархіальному управлінні відбулася зустріч митрополита Чернігівського і Новгород-Сіверського Амвросія з кліриками Елладської Православної Церкви.

Митрополит Амвросій поінформував грецьких священнослужителів про актуальні події в житті єпархії, а також про рейдерські захоплення храмів і кампанії наклепів на адресу віруючих УПЦ.

Також грецькі гості відвідали Успенський Єлецький монастир та древні храми Чернігівщини, де вклонилися святиням Чернігівської єпархії.

Нагадаємо, що 22 вересня цього року грецькі священнослужителі співслужили Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію за Божественною літургією в Києво-Печерській Лаврі, а після богослужіння передали йому стурбованість православного духовенства і мирян Греції щодо кризи всередині Православ’я у зв’язку з подіями в Україні. Крім того, архімандрит Феолог, протоієрей Миколай та ієромонах Ієрофей напередодні зібрання ієрархів Елладської Церкви та можливого прийняття рішення щодо українського церковного питання звернулися до архієреїв своєї Церкви.

Просмотров: (15)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *