Митрополит Антоній: Дивно чути про визнання Помісними Православними Церквами «ПЦУ», яка прагне об’єднатися з уніатами (+відео)

Зустріч у Ватикані очільника УГКЦ із Константинопольським Патріархом Варфоломієм не є випадковістю, а скоріш «другим етапом процесу об’єднання уніатів і представників так званої “ПЦУ”». Про це заявив Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній в інтерв’ю для Newsone.

Митрополит Антоній нагадав слова очільника УГКЦ Святослава (Шевчука) про те, що «створення “ПЦУ” — це тільки перший етап, а другим етапом має бути діалог про відновлення єдності між уніатами і представниками так званої “ПЦУ”».

«Ми бачимо, що періодично мають місце бути зустрічі між Епіфанієм і Святославом, є взаємна підтримка в різних аспектах діяльності. Сам Епіфаній нещодавно у Львові заявив, що ключі від об’єднання греко-католиків і т. зв. “ПЦУ” знаходяться у Ватикані і Константинополі. Тому сама зустріч Святослава з Патріархом Варфоломієм не є випадковістю. Скоріш, такий процес триває і обговорюється», — зазначив владика.

Також ієрарх УПЦ розповів, чим саме може закінчитися історія зі створення «ПЦУ» та об’єднання церковних структур.

«У кожного свої конкретні завдання і цілі. Тому дивно у цьому плані чути і бачити зусилля деяких структур відносно інших Помісних Православних Церков, яких спонукають визнати “ПЦУ”. Адже може так статися, що визнання “ПЦУ”, яка потім перейде в католицтво, буде для Православного світу кроком незрозумілим і небажаним», — резюмував митрополит Антоній.

Просмотров: (14)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *