На Волині віруючі с.Бобли повідомили ОБСЄ про порушення їхніх прав із боку «ПЦУ»

24 вересня 2019 року представники місії ОБСЄ зустрілися з віруючими УПЦ захопленого Свято-Покровського храму села Бобли Турійського району Волинської області, написав у Facebook депутат Турійської районної ради Володимир Красуля.

Віруючі села Бобли надали представникам місії ОБСЄ письмові свідчення постраждалих і свідків злочинів та відеоматеріали порушень прав вірян УПЦ на свободу віросповідання з боку представників «ПЦУ».

«Представники ОБСЄ все зафіксували. Церковна громада чекає швидкого розв’язання проблеми, бо кажуть: “Молитись на дворі стає холодно”», — розповів Володимир Красуля.

Нагадаємо, що 11 серпня 2019 року в селі Бобли Турійського району Волинської області прихильники «ПЦУ» разом із трьома «священниками» цієї структури влаштували чергову провокацію у Свято-Покровському храмі УПЦ — зрізавши самочинно замки, вони незаконно проникли всередину церкви, де влаштували бійку. 

У результаті провокації громадою УПЦ було написано заяву до поліції за фактом незаконного проникнення до церковної будівлі та умисного нанесення тілесних ушкоджень парафіянам. Слід зауважити, що перша провокація прибічників «ПЦУ» у селі Бобли відбулася ще на початку весни цього року, коли громаду УПЦ було незаконно перереєстровано за звичною схемою, попри рішення парафіян залишитися в лоні канонічної Церкви. 

Просмотров: (11)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *