Громада УПЦ с. Раків Ліс потребує допомоги в будівництві нового храму замість захопленого «ПЦУ»

30 вересня 2019 року, в день пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, віряни громади УПЦ села Раків Ліс Волинської області відзначили перше з моменту позбавлення представниками «ПЦУ» храму престольне свято у тимчасовому храмі-скинії. Постраждала громада не опустила руки і почала зводити нову муровану церкву — наразі віруючі сподіваються склити храм до настання холодів. Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії.

Божественну літургію очолив благочинний Камінь-Каширського округу протоієрей Стефан Михалюк, якому співслужили запрошені настоятелем протоієреєм Ростиславом Сіжуком священнослужителі, серед котрих благочинний Михнівського округу протоієрей Володимир Новосад.

Завершились богослужбові урочистості Хресним ходом до місця будівництва нового храму на честь Святих мучениць Віри, Надії, Любові та Софії.

Звертаючись до присутніх прихожан та гостей свята зі словом проповіді, отець Стефан закликав усіх до посильної духовної праці задля розвитку найголовніших християнських чеснот – віри, надії та любові.

Негаразди згуртували громаду села Раків Ліс. Будівельні роботи, у чому допомагає Благодійни фонд «Фавор» і всі небайдужі люди, просуваються — уже залитий фундамент, зводяться стіни, на підході бетонні склепіння і дах.

Зараз парафіяни потребують допомоги для скління храму, тому що сподіваються до настання холодів завершити всі зовнішні роботи і почати внутрішню обробку, щоб якомога швидше почати звершувати богослужіння, відзначили в «Фаворі».

Співробітники благодійного фонду закликали всіх небайдужих до посильної допомоги громаді.

Реквізити карти ПриватБанку: 4149 4991 2242 6479, одержувач — Козик Юлія Миколаївна.

Просмотров: (24)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *