Громада УПЦ в Байківцях зустріла перше престольне свято у новому храмі

4 листопада 2019 року в селі Байківці Ковельського району Волинської області громада УПЦ на честь Казанської ікони Божої Матері зустріла перше престольне свято в домовому храмі. Раніше віряни збиралися на молитву в облаштованому шкільному коридорі, проте після «переведення» парафії в “ПЦУ” взимку цього року їм довелося шукати інше приміщення, передає СПЖ.

За ці місяці громада повністю облаштувала й відремонтувала знайдений взамін втраченому приміщенню молитовний будинок. Нещодавно на ньому встановили невелику баню.

«Ще минулого року молилися у коридорі сільської школи, а сьогодні свій домовий храм на честь ікони Божої Матері “Казанська”», – повідомив у себе на сторінці в Facebook благочинний Голобського округу Ковельського району архімандрит Ніфонт (Омельчук), який разом із хористами прибув у цей день привітати громаду в Байківцях.

Разом із благочинним у Байківці навідалися священники сусідніх храмів, а також колишній настоятель парафії протоієрей Юрій Хавура, який опікав парафію у 2003-2007 роках.

За словами архімандрита Ніфонта, громада в Байківцях, що одержала значну фінансову підтримку від небайдужих вірян, і по цей день із вдячністю згадує всіх благодійників, які підтримали невелику парафію у важкий момент.

Просмотров: (16)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *