Президент В. Зеленський озвучив своє бачення релігійної політики

Фото president.gov.ua

1 листопада 2019 року під час робочої поїздки до Тернопільської області Президент України Володимир Зеленський висловив свою позицію щодо церковних питань  і зокрема стосовно Української Православної Церкви на Тернопільщині та в країні. Відео діалогу Президента та керівника ветеранської спілки добровольців виклав на своїй сторінці «Правий сектор/ Тернопільщина», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Керівник вищезгаданої спілки озвучив «головне питання», яке, з його точки зору, хвилює сьогодні його однодумців: «найперше і найголовніше — питання, яке зараз замовчується — це питання присутності діяльності такої організації, як Московський Патріархат на Тернопільщині». Варто зазначити, що в описі до цієї бесіди праворадикали назвали найбільшу конфесію країни «терористичною організацією», а Президента країни «особою, яка обіймає посаду президента».

Відповідаючи на запитання присутніх, Володимир Зеленський, сказав: «не зовсім правильно, щоб я цим займався». Він повідомив, що найближчим часом на конкурсній основі буде обрано нового голову Державної служби з етнополітики та свободи совісті, який матиме повноваження, опираючись на думку суспільства, такі питання розглядати.

Глава Держави підкреслив, що в релігійних питаннях потрібно бути обережними, і враховувати думку усіх сторін та Української Православної Церкви, зокрема.

«Воно (релігійне питання – ред.) дуже sensitive (делікатне), як кажуть англійською мовою… Ми можемо з керівниками таких організацій, як ваші, зустрітися і проговорити це питання. Я думаю, що буде справедливо, якщо ми візьмемо таких керівників з будь-якого куточку нашої країни і ми можемо в Києві зустрітись і проговорити, проговорити ваше бачення, почути їх бачення», — запропонував Президент В. О. Зеленський.

Просмотров: (12)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *