Митрополит Сергій підтримав паству, в якої відібрали храм у с. Розтоки

У неділю, 3 листопада 2019 року, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій відвідав парафіян Свято-Троїцької церкви с. Розтоки, у якої прихильники новоствореної структури «ПЦУ» в січні цього ж року незаконно відібрали храм. Не дивлячись на це, віруючі залишилися вірними своєму Предстоятелю у лоні істинної Церкви. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської єпархії УПЦ.

Довгий час настоятель храму та канонічна громада вимушені були звершувати молитовне Служіння біля церкви просто неба. На даний час Богослужіння відбуваються у пристосованому приміщенні, проте навіть такі умови не стають перешкодою для вірян.

Архієрейську Літургію очолив митрополит Сергій, якому співслужив настоятель храму – протоієрей Петро Слободян, а також священники Кременецького благочиння.

Тепло зустріли митрополита Тернопільського та Кременецького наймолодші прихожани, які виконали ряд віршів. За Богослужінням співав хор семінаристів Почаївської Духовної Семінарії.

Під час проповіді владика Сергій висловив підтримку канонічній громаді Свято-Троїцького храму, яка постраждала від захоплення рейдерів і до цього часу вимушена відстоювати свої права, хоча діє в рамках закону.

По завершенню Літургії керуючий справами Тернопільської єпархії звершив помазання святим маслом, а також вручив усім віруючим подарунки.

18 січня 2019 року в селі Розтоки прихильники нової церковної структури заблокували Свято-Троїцький храм з метою провести збори про перехід у “ПЦУ”. Ані парафіяни, ані священник всередину приміщення потрапити не змогли. З цього дня віряни не мають доступу до храму і не можуть користуватися своїм майном, яке оголосили своїм прихильники “ПЦУ”.

Красива старовинна церква на пагорбі прикрашає Розтоки з початку минулого століття. Віряни не вперше переживають блокування храму: протягом декількох десятиліть, аж до кінця 80-х, він був закритий за рішенням радянської влади. Тоді люди теж насилу домагалися, щоб Церкву відкрили хоча б на відспівування померлих. І зараз віряни не втрачають надії, що знову зможуть увійти в Свято-Троїцький храм, який суд визнав їхньою законною власністю.

Просмотров: (32)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *