За фактом погрози вбивством священнику Рахівщини у поліції розпочато слідство

19 листопада 2019 року у Рахівському відділенні поліції Закарпатської області повідомили про початок розслідування за фактом погрози вбивством протоієрею Іоанну Декету, настоятелю Іллінського храму с. Росішка Рахівського району Закарпатської області.

Зазначається, що «правоохоронці Рахівського відділення поліції повідомили про підозру 41-річному жителю с. Росішка, який погрожував вбивством і фізичною розправою своєму сусідові – священнослужителю. У справі ведеться розслідування».

Інформація про погрози на адресу священника і його сім’ї надійшла в поліцію 16 листопада.

«Правоохоронці Рахівського району оперативно відреагували на повідомлення. Як з’ясували співробітники поліції, на ґрунті неприязних стосунків, раніше судимий житель Росішки вдома, за місцем проживання сільського священнослужителя, почав із ним сварку, в ході якої погрожував чоловікові розправою», –  йдеться в повідомленні.

За вказаним фактом відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.2 ст.129 (Погроза вбивством, вчинена з мотивів релігійної нетерпимості) Кримінального кодексу України. У ході слідства поліція з’ясує усі обставини та причини конфлікту.

Просмотров: (37)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *