Парафія УПЦ в Топилище на Волині освятила новий храм замість відібраного “ПЦУ”

21 листопада 2019 року Свято-Михайлівська парафія УПЦ села Топилище Іваничівського району Волинської області зустріла перше престольне свято в новому храмі, облаштованому в найкоротші терміни у придбаному віруючими житловому будинку. В цей день, в присутності значної кількості прихожан та духовенства регіону, нова церква була освячена.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook настоятель релігійних громад УПЦ в селах Топилище і Грибовиця протоієрей Ігор Маргіта, зараз у новому домовому храмі планують встановити іконостас і впорядкувати територію навколо церкви, передає СПЖ.

Настоятель також подякував за неоціненну допомогу всім небайдужим християнам, які допомогли придбати для духовних потреб людей цей старенький будинок і зробити з нього справжню впорядковану церкву.

«Будемо вдячні за допомогу. Наші реквізити: ПриватБанк 4149629381450287 на настоятеля громади Маргіту Ігоря Михайловича. Спаси Господи за допомогу!» – написав настоятель.

Нагадаємо, громада УПЦ в селі Топилище після переходу її колишнього настоятеля в “ПЦУ” і, відповідно, втрати храму не впала духом і звернулася до правлячого архієрея Володимир-Волинської єпархії УПЦ митрополита Володимира з проханням призначити сюди нового священника. Ним став настоятель Свято-Покровської громади в сусідньому селі Грибовиця, в якому храм УПЦ був захоплений “Київським патріархатом” ще у 2015 році. Громада УПЦ в Грибовицях стала першою серед парафій, які брали участь в програмі БФ «Фавор» «40 храмів», і в серпні 2017 року провела першу літургію в новому храмі, побудованому на ділянці священника.

Просмотров: (45)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *