Парафія с. Буща на Рівненщині побудувала новий храм замість захопленого “ПЦУ”

Віруючі села Буща Рівненської єпархії УПЦ звершили перше богослужіння в новому храмі.

21 листопада 2019 року релігійна громада УПЦ села Буща Здолбунівського району Рівненської області відзначила престольне свято на честь Собору Архістратига Божого Михаїла. Стару культову споруду відібрали прихильники “ПЦУ” в березні за сприяння голови місцевої райдержадміністрації.

Новозбудований храм люди звели за місяць, освячувати будуть пізніше, коли закінчать внутрішні роботи, повідомляє СПЖ.

У цьому році свято видалося особливо урочистим, адже після дев’яти місяців поневірянь віруючі нарешті можуть спокійно молитися.

«Ми пережили досить багато, за цей час були приниження і перешкоди в здійсненні богослужінь, – розповів ієрей Олександр Стецюк, настоятель церкви в Бущі. – Щоб не наражати на небезпеку свою сім’ю, довелося навіть матінку з дитиною відвезти в сусідню область до батьків. Ситуація в селі і зараз непроста, але вже не так страшна – у нас є храм».

Будівництво нової церкви віруючі УПЦ розпочали 17 жовтня 2019 року. Проект розробив один з кліриків Рівненської єпархії. Землю під храм пожертвувала місцева жителька Марія Кондратюк.

«На початок будівництва гроші зібрала наша громада своїми силами, – каже отець Олександр Стецюк. – Однак левова частка фінансування надійшла від Київської митрополії, також жертвував народний депутат Вадим Новинський».

Підтримати релігійну громаду, яка не піддалася на політичні віяння і залишилася вірною канонічній Церкві, з’їхалися чимало священників і паломників із сусідніх населених пунктів.

Протоієрей Василь Начева, клірик рівненської єпархії УПЦ і очевидець всіх подій в Бущі від захоплення до зведення храму, написав на своїй сторінці у Facebook: «Вірні села Буща весь час після захоплення молилися в частині церковного будинку. А сьогодні, в день свого престольного свята, увійшли в новий храм. Увійшли разом з Христом, з любов’ю і духовною радістю. Люди раділи можливості Михайлів день святкувати у своєму храмі. Дякували Богу за таку милість. Христос ніколи не увійде в храм з ломом. В якому храмі села Буща сьогодні був Христос, здогадайтеся?».

Просмотров: (205)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *