Прихильники “ПЦУ” відмовилися від допомоги УПЦ в спорудженні храму на Вінничині

23 листопада 2019 року у Лука-Мелешківській на Вінниччині прихильники «ПЦУ» зірвали переговори з релігійною громадою Спасо-Преображенського храму, на яких їм була запропонована допомога в будівництві храму, й зажадали, щоб віряни УПЦ віддали їм свою церкву, повідомляє прес-служба єпархії.

Передбачалося, що на зустрічі між представниками «ПЦУ» й парафією УПЦ буде обговорюватися питання огляду земельної ділянки з будівлею, що територіальна громада виділяє під будівництво церкви «ПЦУ». На ділянці розміщено відремонтовану будівлю, з облаштуванням якої Вінницька єпархія обіцяла допомогти, щоб прихистити громаду «ПЦУ» під час холодів.

Представники «ПЦУ», на чолі з прес-секретарем Лука-Мелешківської ОТГ Катериною Кириленко й «кліриком ПЦУ» Віктором Чвиркуном відразу влаштували скандал, і вирушили в храм УПЦ з вимогою відкрити його. Після відмови вони почали ображати настоятеля парафії УПЦ і на цьому зустріч закінчилася.

«Це вже другий випадок зриву зустрічі про виділення ПЦУ приміщення. І це попри те, що і Вінницька єпархія, і громада УПЦ в с. Лука-Мелешківська неодноразово гарантували допомогу в будівництві та облаштуванні гідного приміщення для потреб ПЦУ. Своє не будують – чуже забирають!», – пояснюють у єпархії.

Просмотров: (12)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *